facebook
 

 

STALTER ASA
FOTÓTANFOLYAM

Budapest, 1084 Baross u 86.
Stalter György: +36 30 9620 273
info@stalter-asa.hu

 

design: László Zsuzsi

Munkák

Józsefváros 2006-2010

Többéves munkafolyamat eredménye ez a sorozatom, és az általam jól ismert riport-fotográfiát szándékozom megújítani. Sajátos színvilágot használok, amit analóg képmódosító eljárásokkal érek el. Célom, hogy elemelve a szimpla valóságot, egy szubjektív kordokumentum-valóságot hozzak létre.

Törekvésem, melyet a megváltozott képi kultúra és vizualitás stimulál, nagyon fontos abból a szempontból, hogy a befogadó felismerje a társadalmi összefüggéseket. Ez kísérlet számomra, a hagyományos "szociófotó" kategóriájának átértékelése is egyben. Mind tartalmi, mind formai eszközök szempontjából fontos számomra a fotóriport átértelmezése.

A fotók Józsefváros eltűnő hangulatát örökítik meg, a fővárosnak napjainkban ezt a rendkívül progresszíven fejlődő, változó részét, a régi és új találkozását, az itt élő emberek életét.

S. Gy. Budapest, 2006

A szerző a MÚOSZ Sajtófotó pályázatán 2006-ban ezzel az anyaggal elnyerte a Főváros Pro Urbis Alapítványa által kiírt Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat. 2010-ben az NKA és a Pro Cultura Urbis támogatásával saját kiadásban megjelent a Város a városban című könyv.